Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Minőségi termékek és rendbontó rodeó a vásáron

minosegi 3

Idén is sok érdeklődő kereste fel a nagyváradi Magnólia parkban felállított standokat a múlt hétvégén, ahol az Érmelléki Gazdák Egyesületének szervezésében tartották meg a húsvéti vásárt. A kéttucatnyi érmelléki kistermelő sok mindent kínált a vásárlóknak, volt minőségi méz, kézműves termékek, különleges savanyúságok, lekvárok, befőttek, füstölt húsáruk, virágok. Érdekességként az őshonos szarvasmarhafajta egy példányát, egy szürkemarha tehenet is „kiállítottak”.

minosegi 1

A vásárra látogatók érdekesnek találták a magyar pusztákban egykor oly jellegzetes, manapság azonban már ritkaságszámba menő szürkemarhát, azonban a jószág rosszul tűrte a hirtelen rászakadt népszerűséget: megvadult, kitört a karámból és nekivágott a nagyvárosi forgalomnak, a jelenlevők nem kis riadalmára. Vitathatatlanul bizarr látvány volt az autóúton vágtató hatalmas szürkemarha, bizonyára a gépkocsivezetők is elcsodálkoztak rajta. Szerencsére azonban nem történt különösebb gond, értesüléseink szerint a szervezőknek sikerült befogni Rózsit, a szürkemarhát, akit aztán hazatereltek borjához.

Szőke Mária