Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Mindenki karácsonya

Péntek délelőtt a Nagyváradi Állami Filharmónia hangversenytermében jótékonysági és nevelő célzatú előadást tartottak a nagyváradi 16-os és 11-es iskolák tanítványai, valamint a Szacsvay Imre Általános Iskola óvodásai és elemi osztályos diákjai számára.

mindenki karacsonya (ha fer)

A decemberi ünnepekre való készülődés valódibb és nem csupán család-, hanem emberközelibb módjára hívták fel a szervezők a gyerekek figyelmét immár tizedik éve. Perecz Simó Annamária szervező elárulta, hogy a tanfelügyelőség teljes mértékű támogatásával rendezték meg az előadást, melyen Pető Csilla tanfelügyelő is rendszeresen részt vesz. Az idén jubileumát ünneplő rendezvény belépő díja mellett a részvevő diákok hagyományosan játékokból, tanszerekből és élelmiszerekből összeállított csomagokkal érkeztek, amelyeket ez alkalommal Vajda és a nagyváradi Kisszentteréz óvoda fogyatékkal élő gyermekei kapnak meg Mikuláskor. A pécsi Ede bácsi – visszatérő fellépőként – drámapedagógusi ismereteit felhasználva egy interaktív táncos-játékos műsorba vonta be a lurkókat, akit ez alkalommal felesége, Charlotte Popkids is elkísért, hogy most először angol gyermekdalokat énekeljenek együtt. A mókás, önfeledt szórakozást Perecz Simó III. B. osztályának (11-es iskola) előadása követte, akik John Lennon Imagine című dalát adták elő énekkel és jelbeszéddel kísérve. Az előadást Tibi bohóc zárta, aki csokoládéval kedveskedett a gyermekeknek.

A tanítónő nagyon fontosnak tartja, hogy ezeken az ünnepeken (és nem csak) a hátrányos helyzetű gyerekekre is gondoljanak a diákok. Az adakozásra való nevelést óvodáskorban kell elkezdeni, ami által a gyerekek fel tudják majd mérni a környezetükben lévő tárgyak valódi értékét, és tudatosul bennük, hogy mindaz, amit megkapnak, nem természetes módon jár nekik. Ily módon meg fogják érteni az ajándékozás igazi szerepét.

Szamos Mariann