Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Mikulás Kupán versengtek a középiskolások

Kilenc csapat vett részt idén a Bihar Megyei RMDSZ és a Borsi Viitorul Sportklub által szervezett Mikulás Kupán, amelyen a megye magyar tannyelvű középiskoláinak csapatai küzdöttek a serlegért.

mikulas kupa mezonye 2016

Idén is a borsi sportcsarnok volt a házigazdája a tornának. A rövid megnyitó után, melyen Szabó Ödön frissen újraválasztott parlamenti képviselő is részt vett, a csapatokat két csoportba sorsolták. Az A csoportban öt gimnázium csapata kapott helyet, a váradi Szent László Római Katolikus, az Ady Endre, a Lorántffy Zsuzsanna református, valamint a székelyhídi Petőfi Sándor ó és a házigazda borsi „Tamási Áron” iskolák csapata. A B csoportban négyen küzdöttek, a tavalyi győztes nagyváradi „Mihai Eminescu” Főgimnázium mellett, a mihályfalvi 1 számú, a margittai „Horváth János” illetve a nagyszalontai „Arany János” gimnázium együttese.

A negyedórás csoportmeccsek a papírforma szerint zajlottak le. A címvédő eminescusok aránylag simán nyerték a B csoportot, míg az A csoportban a Szent László tanintézet csapata zárt az élen minden meccsét megnyerve. Az A csoportban a következő sorrend alakult ki: 1. Szent László Római Katolikus Iskolacsoport (12 pont), 2. Székehyhíd (9), 3. Ady Endre (6) 4. Lórántffy Zsuzsanna (3), 5. Bors (0). A B csoport végeredménye: 1. Eminescu (7), 2. Margitta (5), 3. Mihályfalva (3), Szalonta (1).

A Szent László Római Katolikus Gimnázium csapata

A Szent László Római Katolikus Gimnázium csapata

 

Izgalmas helyosztók

A csoportküzdelmeket az elődöntők mérkőzései követték, melyek, már 2x10perc hosszúságúak voltak. A Szent László csapata 3–1-re legyőzte a margittaiakat, míg a címvédő Eminescu 2–0-ra bizonyult jobbnak a székelyhídiaknál. A bronzcsata 1–1-el zárult a rendes játékidőben, a büntetőrúgásokat a margittaiak idegei bírták jobban, így ők lettek a harmadikok. A döntőben az Eminescu és a Szent László líceumok csapatai találkoztak. A döntőben, a két különböző stílus párharca nagyon kiegyensúlyozott és látványos mérkőzést hozott, az eminesecusok csapategységben, a Szent Lászlósok pedig kiváló egyéni teljesítményeikkel hívtá fel magukra a figyelmet. A finálét 1–0-ra megnyerő Szent László Római Katolikus Gimnázium képviseli Bihar megyét a 2017-ben megszervezésre kerülő erdélyi szintű tornán. A szervezők a hagyományokhoz híven egyéni elismeréseket is átadtak. A torna legjobb játékosának, Gergely Róbertet, a legjobb kapusnak pedig Orbán Krisztiánt választották, mindketten a győztes csapat tagjai voltak. A sportszerűségi díj a margittaiakhoz került. A csapatoknak és a labdarúgóknak járó értékes díjakat Bátori Géza, Bors község polgármestere és Botházy Nándor a Bihar megyei RMDSZ sportért felelős ügyvezetője, a bajnokság szervezője adták át.