Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Mikor?

Nyár van. Igazi, hogy ne panaszkodhassunk. Az ember ilyenkor strandra jár, ha ideje és zsebe engedi. Ha nem, rövid időre kiruccan valahová, ahol víz és zöld van.

Nekem több szabadidőm van, mint pénzem, így néha elkarikázok a körgyűrű melletti zöldövezetbe, közel a biharpüspöki vasútállomáshoz. Nincs messze, kellemes hely, kevesen járnak oda, és jól el lehet ott lenni két-három óráig. Csak egyvalami bosszantó: mindig találok ott eldobott pillepalackokat, papírt, ételmaradékot. Elmenetelkor összegyűjtöm ezeket, és „leadom” az első kukánál. Ezért még nem esett le a gyűrű az ujjamról, és a derekam sem fáj a hajlongástól (tornázni járok), dicséretet sem várok senkitől. Mégis bosszant a tény, hogy egyesek gúnyt űznek mások munkájából. Mert ott a füvet lekaszálták, elszállították, fákat ültettek – egyesekhez vizet visznek, nehogy kiszáradjanak, kár lenne értük –, elvitték a szemetet.

Semmi egyéb nem kellene, mint tisztán tartani és élvezni a lehetőséget, hogy ott lehet napozni, olvasni, pihenni.

Formailag uniós tagállam vagyunk, de csak formailag. Igazából akkor leszünk azok, ha úgy viselkedünk, gondolkodunk, ahogyan más államok polgárai teszik. Tudom, nem megy egyik napról a másikra, de már ideje lenne elkezdeni…

Szegedi László