Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Mihályfalvi tragédia Tel-Avivban

Különös kegyetlenséggel gyilkoltak meg és daraboltak fel egy évek óta Izraelben dolgozó 45 éves mihályfalvi nőt Tel-Avivban. A román diplomáciai illetékesek közleményéből, illetve a jeruzsálemi hírügynökségek jelentéseiből kiderül, az asszony testrészeinek egyes darabjait szombat délután találták meg egy bőröndbe rejtve Tel-Aviv egyik külső negyedében. Értesüléseink szerint a gyilkosságot egy szintén vendégmunkásként ott dolgozó török állampolgár követte el, akivel az asszonynak (D. I.) viszonya volt. A férfit az izraeli rendőrség már kedden őrizetbe vette, aki be is vallotta tettét. A nő hiányzó testrészeit a letartóztatott férfi közreműködésével keresik.

tragedia 1 kicsi

Az áldozat lakása a mihályfalvi Hajnal utcán

D. I. házvezetőnőként és betegápolói minőségben dolgozott Izraelben, először Haifa városában, később Tel-Avivban. Információink szerint az elmúlt hónapokban vízum nélkül tartózkodott ott, és a munkaszerződése is lejárt.

A Mihályfalván élő lánya – aki egyébként magyartanár a Mezőgazdasági Főgimnáziumban –, a gyilkosságot megelőző napokban már nem érte el telefonon édesanyját. A román tengerpartról a rendőrség, illetve az izraeli nagykövetség többszöri, anyja iránti érdeklődésére tért haza rosszat sejtve. Biológiai mintákból vett vizsgálatok szerint a hét elején nyert bizonyítást az áldozat személyazonossága. Értesüléseink szerint az asszony telefonszáma volt az első számú nyomravezető, amelynek segítségével az ottani rendőrség eljutott a török állampolgárságú férfihoz, akinek letartóztatása napján, azaz kedden, már meg volt a Törökországba szóló repülőjegye.

A mihályfalviaknak az üggyel kapcsolatban kialakult általános véleménye többnyire megegyezik abban, hogy a sok ezer hasonló tragédiáért közvetve a román kormány is felelős, mivel az ország állampolgárai a szélrózsa minden irányába elkényszerülnek megélhetésük fejében. A szétszórt és csonkán maradt családok fekete statisztikájával Románia vezető helyet vívott ki magának az uniós listán.

S. É.