Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Mihályfalvi labdarúgó kapta az idei Bodola Gyula díjat

Csütörtök délelőtt, a Bihar Megyei Tanács alelnöki irodájában, ünnepélyes keretek között adták át az idei Boldola Gyula díjat, amelyet a Bihar Megyei RMDSZ hívott életre három évvel ezelőtt, azzal a nem titkolt céllal, hogy a labdarúgás terén is kapcsolatot teremtsen a dicső múlt és a remélhetőleg fényes jövő között.

 

Az elismerés odaítélésével a fiatal, tehetséges és magyar nemzetiségű labdarúgókat igyekszik ösztönözni az RMDSZ, egyrészt, hogy a fiatalok folytassák pályafutásukat, másrészt pedig, hogy továbbfejlődjenek. Idén a Mihályfalvi Unirea 18 éves tehetsége, az érsemjéni származású Sándor Krisztián kapta meg a Bodola-díjat, amelyet egy háromtagú, neves szakértőkből – Jenei Imre érdemes edző, BEK-győztes szakvezető, a román és magyar válogatott volt szövetségi kapitánya, Muzsnay Zsolt és Szatmári Sándor, volt román válogatott labdarúgók – álló bizottság ítélt oda.

A díjátadás előtt Botházy Nándor, a bihari RMDSZ sportért felelős alelnöke köszöntötte a megjelenteket, majd Jenei Imre a bíráló bizottság elnöke, vette át a szót. Elmondta, a díj a játékosok tehetségének elismerése, ám ez önmagában még nem elegendő hozzá, valakiből profi labdarúgó váljon. „A tehetséggel születünk, de a csak kemény munka révén válhatunk elismert labdarúgóvá” – hangsúlyozta Jenei. Kiss Sándor, a bihari RMDSZ elnöke szintén tanáccsal látta el a fiatal labdarúgót, mondván, ez a díj egy morális elismerés, amelyet majd az anyagi jutalmazás követhet, abban az esetben, ha a játékos feljebb lép, s ez által pénzügyileg is megalapozza életét.

A 2012–2013-as idényt a mihályfalvi klub utánpótlás csapatánál kezdte Sándor Krisztián, ám gólerős játékával hamar felhívta magára a figyelmet, így a tavaszi idényben már a felnőtt csapatnál is bizalmat kapott Szabó Zoltán edzőtől. A Román Kupa mérkőzéseken már kezdőként lépett pályára a játékos, aki ebben a sorozatban gólt rúgott a felnőtt csapat mezőben. A labdarúgót Fele Attila és Ruszkai Zsolt, az Unirea FC elnöke és alelnöke is elkísérte a díjátadásra.

 

Kpsz.

A 2013-as díjazott, a bizottság tagjaival és Kiss Sándorral