Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Mihai Eminescu emlékére

A nagyváradi Regina Maria Színház Az Esthajnalcsillag világában bolyongva (Colindând prin lumea Luceafărului) címmel zenés szavalóest keretében emlékezik meg Románia nemzeti költőjének, Mihai Eminescunak (1850–1889) 167 éves születési évfordulójáról, valamint a nemzeti kultúra napjáról.

 Eugen Ţugulea és Daniel Vulcu

Eugen Ţugulea és Daniel Vulcu

A Regina Maria Színház Arcadia termében január 15-én, vasárnap 18 órai kezdettel tartja meg a 167 évvel ezelőtt született Mihai Eminescu emlékére szervezett, zenével és szavalatokkal tarkított előadást, melyen Eugen Ţugulea nyugalmazott színész szaval majd verseket a költő tollából. Daniel Vulcu, a társulat igazgatója „kivételes Eminescut szavaló tehetségnek” nevezte a színészt, aki 2000 óta lép fel hasonló szerepben az országban, és aki mögött – saját bevallása szerint – éppen negyven év áll a legelső alkalom óta, hogy lehetősége volt az Esthajnalcsillagot előadni Jászvásáron.

Az előadást Simona Costin, Otilia Haragoş, Felicia Costin, Luminiţa Tomuţa és Cornelia Covaciu teszik színesebbé énekükkel, valamint Varady Henrietta játszik majd zongorán.

A jegyeket a www.biletmaster.ro internetes oldalon lehet megvásárolni elővételben, mától péntekig 10 és 19, hétvégén 10 és 13 óra között vagy az előadás előtt egy órával. Bővebb információkért a 0259/440-742-es telefonszámon lehet érdeklődni.

A szervezők mindenkit szeretettel várnak.

Szamos Mariann