Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

„Miért mészároljátok le a demokráciát, semmirekellők?”

Menetrendszerűen jól kiosztotta tegnapi sajtótájékoztatóján Victor Ponta miniszterelnököt és anturázsát Cristian Bodea a Nemzeti Liberális Párt (PNL) egyik váradi szenátora, aki szenátortársával, Valeriu Boeriuval beszélt a szerintük legaktuálisabb politikai gondokról.

miert

Boeriu és Bodea a tegnapi sajtótájékoztatón

Boeriu azokról az eddig liberális polgármesterekről beszélt röviden, akik a választási kampány alatt ilyen-olyan ígérgetéseknek engedve átigazoltak a Szociáldemokrata Pártba (PSD), s kifejtette, ezek az úgynevezett „egyszerhasználatos” polgármesterek, akiket Pontáék a kampány után „el fognak dobni”, hiszen másra sem akarják őket használni, mint szavazókat csalogatni a szocdemeknek. Cristian Bodea tegnapi sajtótájékoztatóján sem tagadta meg önmagát, ugyanis bemutatta azt a nyilatkozatot, melynek ezt a címet adta: „Miért mészároljátok le a demokráciát, semmirekellők?”, s melyben elsősorban a kormány szociáldemokrata kormányfő-helyettesét, Liviu Drăgneát szólítja fel lemondásra. Bodea ugyanis úgy véli, a jelenlegi Ponta kormány hatalmas gazdasági és morális károkat okoz az országnak, a bársonyszékekben többnyire nem oda való személyek ülnek, akik képtelenek vezetni az országot. A csípős megnyilvánulásairól elhíresült liberális szenátor elmondta, tudatosan használ nyilatkozataiban és petícióiban erős, olykor nyomdafestéket sem tűrő jelzőket, ugyanis tisztában van azzal, hogy azoknak, akiknek ezeket címzi, szép szóból úgysem értenek. „Mindenkivel a saját szintjén kell megértetni a lényeget. A tatárok szablyája ellen sem használt volna a meditáció vagy a csendes imádkozás.”– jelentette ki Bodea.

A kormányfő-helyettesnek lemondását kérő beadványt Bodea hétfőn akarja hivatalosan benyújtani a parlamentnek.

Szőke Mária