Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

MIDESZ sportnap volt Nagyszalontán

A nagyszalontai MIDESZ először szervezett sportnapot az elmúlt hétvégén, köszönhetően a Communitas Alapítvány támogatásának. Az alapötlet onnan jött, hogy nagyon sok kritikát kaptak, hogy csak focibajnokságokat szerveztek, vagy néha kosárlabdát.  Ezért egy olyan sorozatot állítottak össze, ahol a résztvevők több sportágban kipróbálhatták magukat. Alapfeltételként, minden csapatban kellet lennie legalább két lánynak is, a benevezett csapatok strandröplabdában, strandlábteniszben, strandfociban és strandkosárlabdában mérkőztek meg. A szabályokat kicsit megváltoztatták, mivel a strandröplabdában a fiúk lábbal is hozzáérhettek a labdához, míg a lábtenisznél és a focinál a lányok a kezüket is használhatták. A legnagyobb kihívás a strandkosárlabda vagy „polókosár” jelentette, mivel a vízilabda kapu helyett egy kosárba kellett beletalálni. A csapatok minden sportágban megmérkőztek egymással, a győztes 5 pontot kapott, a második helyezett 3-at a harmadik pedig 1 pontot. A negyedik helyen a Szabó testvérek által irányított Holyster csapat végzett, harmadik lett a Bagi Norbert és Fenesi Alexandra  vezette Farkasok csapata. Második lett a Csengeri Csongor és Otohál Ottó által képviselt Bélák csapata. A győzelmet szoros küzdelemben a Szakállasok csapata vívta ki: Szűcs Andrea, Juhász Anita, Csordás Ottó, Dékány Zoltán és Cicortas Cipri.

midesz

A rendezvény célja, azaz, hogy a fiatalok együtt, csapatban sportoljanak és különböző sportokat kipróbáljanak tökéletesen megvalósult.

Kőrösi Zsombor Kristóf