Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Micovschi betalált, Puscast kiállították

A román U21 és U19-es korosztályú fociválogatottban is volt bihari származású labdarúgó a kedden este lejátszott tétmeccseken. Előbbi gárda Európa-bajnoki selejtezőn lépett pályára Wales ellen idegenben. A találkozón nem született gólt, de a románok kettős emberhátrányban zártak. Előbb Răzvan Marin kapott piros lapot, miután megkapta második sárga lapját, majd a bályoki származású George Puşcaşnak kellett elhagynia a játékteret, miután lekönyökölte az őt átkarolva akadályozó védőt.

Claudiu Micovschi gólt lőtt Gibraltár ellen

Claudiu Micovschi gólt lőtt Gibraltár ellen

A csoport másik meccsén Portugália 2–1-re legyőzte Svájcot. A románok legközelebb a portugálokkal játszanak idegenbem. A csoport állása: 1. Románia (12 pont/6 mérkőzés), 2. Bosznia (9/5), 3. Portugália (7/4), 4. Wales (7/5), 5. Svájc (7/6), 6. Liechtenstein (0/6).

Az U19-es válogatott magabiztos győzelemmel zárta a selejtezőkör első tornáját. A görög és az orosz csapat legyőzése után a gibraltári válogatott ellen javított gólarányt Adrian Boingiu együttese, így csoportelsőként jutott tovább az elitkörbe. Az első két meccsen kezdő Claudiu Micovschi ezúttal csereként állt be a 69. percben, majd rögtön be is talált. A mérkőzést 8–0-ra nyerte meg a román csapat. Az elitkör csoportbeosztását december hatodikán sorsolja ki az UEFA. A győztesek vehetnek részt a 2018. július 16–29. között sorra kerülő kontinenstornán, amelynek házigazdája Finnország lesz.