Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Mezőgazdászok figyelmébe

Február 27-től kezdődően kérhetik a gazdák a negyedik évharmadban megvásárolt és felhasznált gázolaj után járó ártámogatást, tájékoztatott a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) Bihar megyei kirendeltsége.

A kedvezményezettek azok a gazdák, akiknek gazdasága Bihar megye területén van,  és támogatást kértek a 2013/763. számú kormányhatározatban foglaltaknak megfelelően.

mezogazdaszok

Megkezdték az igazolások kibocsátást azoknak a baromfitenyésztőknek, akik  támogatásra jogosultak, és bankhitelt vennének fel tevékenységük fedezésére, tájékoztatott az APIA Bihar megyei fiókja. A termelők azoktól a bankoktól vehetnek fel hitelt, amelyekkel az APIA-nak egyezménye van. A bankok listáját a www.apia.org.ro honlapon találják az érintettek. A gazdákban írásban kell kérvényezniük az igazolást, melytartalmazza a hitelfelvételhez szükséges adatokat.

A kérvényeket az APIA képünkön látható megyei kirendeltségénél (Nagyvárad, Matei Corvin utca 1. szám) nyújthatják be az érintettek.