Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

MézesKarácsony a Lilliputtal

Vidám gyermekzsivaj töltötte be szombaton délelőtt a Szigligeti Stúdió fehér termét, ahol MézesKarácsony címmel karácsonyi játszóházba várta a kicsiket a Szigligeti Színház Lilliput társulata. Minden évben szerveznek játszóházat a nagyobb ünnepek alkalmával, idén először a stúdióban, mivel a bábszínház átalakítás alatt áll, tudtuk meg Botházy Daróczi Réka társulatvezetőtől.

mezeskaracsony

„Ami idén különlegesség, hogy lehet képeslapot készíteni, és egy postaládát is kitettünk jelképesen, boríték és bélyeg is rendelkezésére áll mindenkinek, és aki az ország határain belül szeretné elküldeni valakinek azt a képeslapot, amit elkészített, azt hétfőn postázzuk, elméletileg karácsonyig oda is ér a címzettekhez.” – mondta Botházy Daróczi Réka.

A gyermekek behúzódhattak a mesesarokba, ebben – nevéhez illetően – a bábszínészek meséket olvastak fel, de lehetett társasjátékozni, illetve mézeskalácsot díszíteni, az édes díszeket a Szigligeti Színház fenyőfájára aggathatták.

A vidám délelőtt a különleges alkalmakra összeálló MeseBand koncertjével zárult, a zenekar karácsonyi dalokkal teremtette meg az ünnepi hangulatot.

Fried Noémi Lujza