Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Mesterségek bemutatója

Középkori élet költözött a hétvégén a nagyváradi várba az idei Szent László Napok idején. Egész délután mesteremberek készítettek különböző kézműves tárgyakat a vár belső udvarában, amik közül vásárolhattak is az érdeklődők.

Akik kilátogattak a várba, megtekinthették a mesteremberek bemutatóját arról, hogyan készülnek például a bőrdíszműves tárgyak, hogyan készítik a fafaragványokat, vitrálé készítő mesterekkel találkozhattak, és a kopjafa készítésének menetébe is betekintést nyerhettek.

Párviadal

Párviadal

A mesterségek bemutatója mellett párviadalt is láthattak azok, akik ellátogattak vasárnap délután a várba. A vitézek, lándzsákkal, kardokkal küzdöttek a közönség szórakoztatására. A párviadalok mellett Szent László király egyik csatáját is rekonstruálták a vitézek. Pajzsokkal, íjakkal küzdöttek. Természetesen a rekonstruált harcok ideje alatt a közönség védelmének érdekében felállítottak néhány kordont, és hozzá kell tenni, hogy a harcban résztvevők mind profi íjászok és fegyverforgatók voltak, így senki sem sérülhetett meg.

A harc után a szórakozás vette át a főszerepet a vár belső udvarában, ugyanis középkori táncokkal, zenékkel mulattatták az érdeklődőket.

Vincze-Nagy Anikó