Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Mesevilág Mezősályiban

Hét megyéből érkeztek inzulinfüggő cukorbeteg gyerekek az augusztus 9-16. között megszervezett Yuppi Táborba. Ezúttal negyven, 7–13 év közöttieket táboroztattak, akikre – ahogy az előző, kamaszturnusban is – negyven önkéntes felügyelt.

A nyolcnapos tábor alatt a szervezők a kölyök turnus résztvevőivel megpróbálták elfeledtetni betegségüket, és megmutatni nekik, hogy állapotuk ellenére is lehet vidám, normális életet élni. A terápiás rekreáción alapuló táborban lehetőség nyílt kézműves, zenei, színjátszói, fotográfiai tevékenységekre, de mászásra, lovaglásra, evezésre és íjászatra is.

Mesevilag (1)

 

Mesevilag (3)

A Yuppi a félelmek és a korlátok legyőzéséről is szól

Mesevilag (5)

A szervezők szerint a tábor egyik jelentős eredménye, hogy 5 gyerek megtanulta egyedül beadni magának az inzulint anélkül, hogy erre kérték volna őket. A tábor hangulatát a gyerek visszajelzései érzékeltetik a legjobban: „a Yuppi Tábor olyan mint egy vidámpark”, „a Yuppi Tábor olyan mint egy mesevilág.” Ezen kívül azonban néhány fogadalom is született: a gyerekek közül néhányan megígérték, hogy ezután is saját maguknak adják be az inzulint, valamint, hogy otthon is elmesélik cukorbeteg ismerőseiknek, barátaiknak, hogy milyen jó volt a táborozás, és ajánlani fogják nekik is.