Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Mesés összecsapás a Lorántffyban

Tizenkét kilencedikes diák mérte össze rátermettségét és bátorságát csütörtökön a nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium hagyományos gólyabálján, melynek központi témája ezúttal a rajzfilmek világa volt. A hat Disney-párnak megannyi mesébe illő próbát kellett kiállni az iskola dísztermében Csűry Ágnes és Thalmeiner Zoltán osztályfőnökök vigyázó tekintete alatt.

meses 1

A próbák magukba foglaltak egy-egy vicces bemutatkozást a fellépő párok részéről, egy karaoke-versenyt, melyben a diákok megcsillanthatták csodálatos vagy kevésbé csodálatos énekhangjukat, csokikrém-evő versenyt, táncpróbát, valamint egy mesekvízt, melynek keretében a saját maguk által megszemélyesített mesefigurákkal kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolniuk a versenyzőknek.

meses 2

A pontösszegzést követően a zsűri a Kovalcsik Bettina–Bistran Alex párost, vagyis Fionát és Shreket kiáltotta ki győztesnek. Második helyen Szabó Dominika és Vagyon Ádám (Csipkerózsika és Herceg), harmadikon pedig Szabó Kinga és Kiss Tamás (Minnie és Mickey jelmezében) végeztek. A rendezvényen volt tombolajáték és közreműködött Buşcă-Szilágyi Eszter énekes, valamint a Görböc Néptáncegyüttes is.

Sz. G. T.