Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Mérlegelt a szenátor

Négyéves parlamenti tevékenységéről beszélt, illetve ennek konklúzióját vonta le tegnapi sajtótájékoztatóján Biró Rozália RMDSZ-es szenátor. Mint elmondta, számára nagyon fontos, hogy állandó kapcsolatba legyen a magyar közösség tagjaival, képviselőivel, mert ha nincs napirenden a polgárok gondjaival, úgy nem is tud ezeken segíteni. Ezért is nyitott négy szenátori irodát a megyében, Nagyváradon, Élesden, Szalárdon és Diószegen, ahol az irodavezetők állandó jelleggel várják a lakosság észrevételeit, panaszait.

merlegelt

Biró Rozália fontosnak vélte, hogy szenátori szolgálata alatt sikerült megalakítania az RMDSZ Nőszövetségét, ugyanis addig az RMDSZ volt az egyetlen olyan romániai párt, amelynek nem volt nőszövetsége.

Szenátori tevékenysége alatt megpróbált hátrányos helyzetű, fogyatékkal élő csoportok problémáival is foglalkozni, így például autista és diszlexiás gyerekekkel, fiatalokkal, családi erőszaknak áldozatul esett anyákkal és gyerekekkel.

Az RMDSZ-es szenátor azt is elmondta, fontosnak tartja, hogy a polgárok nyomon követhessék tevékenységét, ezért nemrég bővíttette honlapját (www.birorozalia.ro), ahol bárki megtekintheti, mikor, hol és mit tesz a magyar közösség érdekében.

(szőke)