Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Menjünk múzeumba!

Az egykori magyar királyi hadapródiskola felújított épületében fogadja látogatóit a részlegesen megnyitott nagyváradi Körösvidéki Múzeum. Az épület a maga 14 ezer négyzetméteres területével Románia legnagyobb közgyűjteményének számít.

nagyvaradi var

Május közepén öt hatalmas teremben nyitottak meg kiállításokat dél-tiroli, szerbiai, moldáviai és magyarországi testvérintézmények közreműködésével. Debrecenből a Déri Múzeum különleges néprajzi gyűjteményt hozott el Nagyváradra.

„Debrecen egy nemzeti népviseletet, magyar népviseletet magyar népi motívumokat bemutató kiállítással vette ki a részét a Körösvidéki Múzeum ezen gyönyörű épületének megnyitó rendezvényéből. 2014-ben volt egy Ethno Trezor című kiállítás Debrecenben, ami nagy sikert aratott, és annak a kiálllítási anyagából, annak az installációit fölhasználva hoztuk el a Déri Múzeum gyűjteményét” – mondta a megnyitón dr. Papp László, Debrecen polgármestere.