Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Melegvíz nélkül maradt Várad

Meghibásodott a nagyváradi hőerőmű 2-es kazánja szerdán este, ezért meleg víz nélkül maradt a megyeszékhely lakossága, és a fűtőtestek is csak langyosak voltak. A Termoficare Zrt. a meghibásodásról aznap este mindössze egy, a saját holnapján közzétett közleményben tájékoztatta a lakosságot. Azt is ott közölték, hogy a távfűtési rendszerben lévő víz hőfokát 44 Celsius-fokról 38 Celsius-fokra csökkentették, ennyit bírt el a működő kazán. Tegnap érdeklődésünkre Dan Creţu, a szolgáltató cég tanácsadója elmondta, hogy sikerült megjavítani az elromlott kazánt, és megindult annak feltöltése, ezért mindkét szolgáltatás helyreállítása nem sokkal a javítás után, csütörtökön 13 órától elkezdődött.

melegviz

A váradiaknak most valóban szerencséjük van az évszakhoz képest enyhe időjárással, kérdéses persze, hogy mi történik majd, ha beköszönt a valódi hideg. A széntüzelésű hőerőmű és a fővezetékek felújítása uniós támogatással zajlik, elméletileg februárra kell üzembe helyezni a gázüzemelésű turbinát.

(fried-szamos)