Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Meleg víz és fűtés nélkül

A nagyváradi Termoficare Zrt. tegnapelőtt jóval lapzártánk után, este 8 órakor küldte ki azt a közleményét, amely szerint Nagyvárad több pontján is szünetelni fog október 12-től, azaz tegnaptól ma 12 óráig a meleg víz és a fűtés szolgáltatása, így a napilapoknak ezt a hírt esélyük sem volt közölniük, időben értesítve erről az olvasókat.

futesmeroket

Az 1-es számú fővezeték kiegészítésének munkálatait a Dózsa György és a Sztaroveszky (Magheru) utca közötti szakaszon végzik, és emiatt ma délig nem lesz meleg víz és fűtés a váradi 404., 405., 406., 407., 409., 410., 411. és a 836. számú hőközpontokhoz tartozó fogyasztóknál. A melegvíz- és fűtéskorlátozás a következő utcák lakóit érinti: General Magheru, Bărăganului, Gheorghe Doja, Olteniei, Măcinului, G. Enescu, Libertăţii, Aurel Lazăr, Andrei Şaguna, Aleea Ştrandului, Andrei Mureşanu, H. M. Berthelot, Parcului, B. Şt. Delavrancea, Petru Rareş, Codrilor, Dragoş Vodă, Parcul Traian, illetve az olimpiai medencét és a Nymphaea élményfürdőt.

Mivel ebben az időszakban más fűtésvezeték-javítási munkálatok is zajlanak, ezért a hétvégéig más hőközpontoknál is problémák lesznek a melegvíz- és fűtésszolgáltatással.

A 2-es számú fővezetéken pénteken, október 14-én fognak dolgozni, ez pedig a Körös (ma Tudor Vladimirescu) utcai lakókat érinti. Szombaton, október 15-én a 4-es fővezeték munkálatai kerülnek sorra. Ez a Dózsa György, a Sztaroveszky és a B. Şt. Delavrancea utcában lakókat érinti. Ugyancsak szombaton az 1-es és 4-es fővezetékeket is összekapcsolják, emiatt a Ion Creangă téren lakóknál sem lesz fűtés és meleg víz.

A közlemény szerint október 15-ére minden feltétel adott lesz ahhoz, hogy nemcsak Nagyváradon, hanem a Dragoş Vodă lakónegyedben, Váradszentmártonban és Félixfürdőn is beindíthassák a távfűtést és a melegvíz-szolgáltatást.