Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Meleg étel a rászorulóknak

Nehéz körülmények között élő nagyváradi lakosokat vendégelt meg meleg étellel tegnap a Szociáldemokrata Nőklub a Kogălniceanu utcai Hanul cu Noroc étteremben. A szeretetvendégség a nemrégiben elhunyt önkormányzati képviselő, Lucian Uniţă emlékére rendezett „Tiszta szívből” elnevezésű akció keretében jött létre, a nőklub és a szociáldemokrata párt közös szervezésében.
A nőklub körülbelül két héttel ezelőtt, nagyszabású véradási megmozdulást szervezett, melyben több mint 150 segítő szándékú ember vett részt Bihar megye számos településéről. Az akkori donorok közül sokan jótékony célokra ajánlották fel a véradás után kapott ételjegyeiket is. A felajánlások nyomán összesen mintegy kétezer lej értékű ételjegy gyűlt össze, melyekből a tegnapi melegétel-akciót finanszírozták. A rendezvény fővédnökei Debelka Boglárka, a Szociáldemokrata Nőklub elnöke, Erica Mang és Sonia Drăghici alelnökök, valamint Ioan Mang, a PSD Bihar megyei alelnöke voltak.
Sz. G. T.

meleg etel