Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Megvédte címét a Szent László líceum a Mikulás kupában

Nyolc csapat vett részt a Nagyváradi RMDSZ és a Borsi Viitorul Sportklub által a magyar középiskolák tanulói számára szervezett idei Mikulás-kupán. A tornára immáron hatodik alkalommal került sor, a helyszín idén is a váradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum sportterme volt.

A résztvevő iskolák képviselői

A résztvevő iskolák képviselői

A rövid megnyitón Botházy Nándor, az RMDSZ nagyváradi szervezetének nemrég megválaszott ügyvezető elnöke köszöntötte a csapatokat, majd átadta a szót Pásztor Lehel sportért felelős ügyvezető alelnöknek, aki szólt az arculatváltásról, valamint arról, hogy idén már szponzorokat is sikerült bevonni a bajnokság megszervezésébe, ezt követően ismertette a szabályokat.

A már hagyományosnak számító csoportkép elkészülte után a résztvevőket két csoportba sorsolták. Az A csoportban a nagyváradi Ady Endre Líceum, a borsi Tamási Áron, a székelyhídi Petőfi Sándor és a nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna református gimnázium csapatai kerültek. A B csoportban a mihályfalvi 1. számú Mezőgazdasági Szakközépiskola, a nagyváradi Mihai Eminescu Főgimnázium, a margittai Horváth János Gimnázium és a házigazda, egyben tavalyi győztes nagyváradi Szent László Római Katolikus Gimnázium csapata küzdött a továbbjutásért.

A 2×10 perces csoportmeccsek nagyjából a papírforma szerint zajlottak le. Az A csoport élére az Ady Endre Líceum csapata került veretlenül, második lett a Petőfi Sándor Gimnázium csapata. A B csoportban kiélezett küzdelem során a Horváth János líceum végzett az élen és a második helyet szoros küzdelemben a Szent László Líceum csapata foglalta el.

A két csoportban a következő végeredménnyel zárult a küzdelem, az A csoportban: 1. Ady Endre Líceum (9 pont), 2. Székelyhíd (6 pont), 3. Lorántffy Zsuzsanna Gimnázium (1), 4. Bors (1), a B csoportban: Margitta (5), 4. Szent László Gimnázium (4), 3. Eminescu Főgimnázium (4), Mihályfalva (2).

 

Gólzáporos döntők

A csoportmeccseket az elődöntők követték, már 2×15 perces játékidővel. Az első elődöntőben Székelyhíd és Margitta csapatai léptek a pályára. A fél órás küzdelem az utolsó percekig 0–0 volt, de a mérkőzés 28. percében a Margitta csapata sikeresen betalált az ellenfél kapujába és ezzel „belőtte” magát a döntőbe. A második elődöntőben a házigazda Szent László csapata szoros küzdelemben, 2–1-re legyőzte az Ady líceum csapatát. Utóbbi a kisdöntőben is alulmaradt a székelyhídiakkal szemben (az érmelléki csapat 7–0-ra nyert, megszerezve a harmadik helyet. A fináléban a Horváth János és a Szent László Líceum csapatai találkoztak. A döntő is mondhatni látványos, de kissé egyoldalú volt, mivel a hazaiak csapategysége és gyorsasága felülmúlta a margittaiakét. A váradiak magabiztosan, 7–2-re győztek, így megnyerték a kupát. A Tóth Mónika (volt kiváló atléta) testnevelő tanár által felkészített csapat képviseli Bihar megyét a 2018-ban megszervezésre kerülő erdélyi szintű tornán.

A győztes csapat tagjai felkészítő tanárukkal

A győztes csapat tagjai felkészítő tanárukkal

 

Egyéni elismerések

A szervezők a hagyományokhoz hűek maradva a díjkiosztásnál egyéni címeket is hirdettek. A torna legjobb játékosának a székelyhídi Istvándi Márkot, míg a legjobb kapusnak az érmelléki gárda hálóőrét, Mészáros Dávidot választották, aki még 7 méteres büntetőt is hárított a Margitta elleni kisdöntőben. A Fair-play díjat idén a mihályfalvi csapat vihette haza. Az eredményhirdetés keretén belül a csapatok kupákat, okleveleket és értékes díjakat vehettek át. A harmadik helyezett Székelyhíd a kupa és oklevél mellett hazavihetett egy labdát, a második helyezett Margitta csapata a kupa és oklevél mellett gazdagodott egy rend megkülönböztető mezzel, míg a győztes nagyváradi Szent László csapata a kupa és oklevél mellé kapott 10 darab teljes mezt a Bihar Megyei Tanács jóvoltából, valamint a TomPepe pizza felajánlásából 5 db pizzát. Emellé a bajnokságon részt vevő minden játékos kedvezményes kuponokat kapott a TomPepe pizzázóba, a Twister autómosóba, a www.highschoolinamerica.org által szervezett kulturális cserediák programokra Amerikába, és hitelesített fordítási szolgáltatásokra. A díjakat Pásztor Lehel, a Nagyváradi RMDSZ sportért felelős ügyvezető alelnöke, a bajnokság szervezője adta át.