Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Megvan az első aranyérem, folytatás következik?!

Tavaly történelmet írt a Nagyváradi Körös SK azzal, hogy minden vízilabdacsapata aranyérmet szerzett a fiú junior országos bajnokságban. Idén megszületett az első bajnoki cím, s a soron következő három fináléban is esélyesek a váradi klub együttesei.

Egy magáért beszélő képösszeállítás a Körös SK pólócsapatának hétvégi sikeréről

Egy magáért beszélő képösszeállítás a Körös SK pólócsapatának hétvégi sikeréről

 

Az U19-es gárda elsőségének értékét növeli, hogy a csapatból többen is a felnőttek között bizonyíthattak már, illetve alapembereknek számítanak a román utánpótlás válogatottban. „Sokat számított, hogy ez a csapat a felnőttek között is bizonyíthat a Szuperligában. Voltak alapemberek, mint például Gavriş kapus, Remeş, a védelem tengelye, vagy Alexandrescu, akik fontos gólokat lőttek a Steaua és a Dinamo ellen. Köszönetet kell, hogy mondjak segítőmnek, Adrian Alexandrescunak, valamint kollégámnak, Ciprian Câmpianunak, hiszen nagyrészt az ő csapatának tagjait vettem át idén” – értékelte a sikert Eugen Băjenaru, a bajnokcsapat edzője. Adrian Alexandrescu nem tudott jelen lenni a bukaresti tornán, mivel Hollandiában fújta a sípot a női vízilabda olimpiai selejtezőn.

A junior I-es korosztályú bajnokcsapat tagjai: Raul Gavriş, Şerban Abrudan – kapusok; Kováts Viktor, Bogdan Remeş, Cristian Seichei, Szabó István, Cristian Drăghici, Aron Pop, Gui Zalán, Antonio Alexandrescu, Cristian Dobre, Andrei Podină, Şerban Mureşan, Czirják Kristóf, Gábor Norbert – mezőnyjátékosok.

Hatan közülük az U17-es országos bajnokságban duplázhatnak, ők Gavriş, Remeş, Szabó István, Kováts Viktor, Alexandrescu és Dobre. A bajnoki döntő első tornájára április 5-e és 9-e között kerül majd sor a váradi Ioan Alexandrescu Uszodában.