Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Megújult az orvosi rendelő Asszonyvásárán

Maga az épület régóta áll a falu főterén és eddig is ebben működött a betegellátás. Értesüléseink szerint Székelyhídról orvos is járt/jár ki minden héten. A felújított épület emeli a faluközpont imázsát, annál is inkább, mivel Asszonyvására egyéb szempontból is kezd felzárkózni a 21. század követelményeihez. Lassan befejeződik az utcák aszfaltozása, mely lakhatóbb-élhetőbb körülményeket teremt az ott lakóknak, szebb faluképet mutat az odalátogatóknak. Mert bármennyire hihetetlen, egy ilyen kisfaluban is sok a látnivaló.

A Fráter-kastély évszázados romjai – még pusztulásában is –, a domb alatt meghúzódó régi kis premontrei templommal egyetemben igazi látványosság, a százéves pincékről nem is szólva, hogy csak néhányra hívjuk fel az arra járók figyelmét.

megujult 1

A megújult orvosi rendelő

A kitatarozott rendelő történetéről Dandé Ottó kiskereki alpolgármestert kérdeztük – Asszonyvására közigazgatásilag hozzájuk tartozik –, akitől megtudtuk, idén nyáron az önkormányzat kívül-belül rendbe tette az épületet. A lepusztult ingatlan évek óta várta a szebb jövőt, de csak most tudtak önerőből ráfordítani annyit, hogy emberibb körülményeket teremtsenek a helyi a betegellátást megkönnyítésére. Ezután is a székelyhídi családorvos látja majd el az asszonyvásári betegeket, ugyanakkor a rendelőben állandó asszisztensi szolgálat is lesz.

A községi gazda tájékoztatása szerint az épület hivatalos átadására augusztus 16-án kerül sor, amikor a faluünnepet tartják az ott lakók.

S. É.