Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Megújul a régi villamosmegálló

A nagyvárad-rogériuszi piaccsarnok mellett hónapok óta nehézkes a közlekedés, akár autóval, akár gyalogosan jár-kel az ember. Az épülő aluljáró, mélygarázs munkálatai miatt tavasz óta akadályversenyt jelent átvergődni ezen az útszakaszon.

Pár napja a Pelican kórház oldalánál levő régi villamosmegállót elkezdték átépíteni. A járdaszigeten feltörték az aszfaltot, a padokat felszedték. Jelenleg a régi, munkálatok alatt álló megálló mellett egy keskeny aszfaltcsíkon, de többnyire a síneken vagy éppen az autóúton kell várakozniuk az utasoknak. Emiatt nagyon balesetveszélyes ez a szakasz, főleg, amikor csúcsidőben sok ember várakozik a megálló nélküli járdaszigeten.

megujul (1)

Mint Csuzi Istvántól, a Nagyváradi Közszállítási Vállalat (OTL) igazgatójától tegnap megtudtuk, az új megálló megépítését az önkormányzat rendelte el, az OTL csakis a sínek újralerakását vállalta a piaccsarnok körül. Így az OTL vezetői nem is tudják, milyen lesz a készülő villamosmegálló. A városháza sajtóközleményéből annyit sikerült megtudni, hogy az új megálló (fedett résszel és padokkal) a tervek szerint a jövő hét végére készül el.

(szőke)