Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Megújul a margittai anyakönyvi hivatal udvara

Miután a margittai Dr. Pop Mircea Városi Kórház irodái elköltöztek az intézmény portája felett felújított részre, a polgármesteri hivatal felújítatta a régi irodákat. Itt kapott helyett az addig a városházán működő anyakönyvvezető iroda és arrébb költözött a felújított épületszárnyba a lakossági nyilvántartó is. Az épületsort teljesen felújítatta az önkormányzat, új tetőt, csatornát kapott az ingatlan, illetve kívül-belül megújult. A volt igazgatói iroda pedig házasságkötő teremként működik már több mint egy éve.

megujul (1)

Tavasszal a polgármesteri hivatal lebontatta a lakossági nyilvántartó egyik volt épületét, hisz ez annyira rossz állapotban volt, hogy nem érte meg felújítani. Nyár eleje óta az udvart is elkezdték felújítani. Ennek közepén egy nem működő szökőkút állt. A felújítás után erre a helyre egy filagória kerül, aminek árnyékában nyáron a házasságot kötni kívánó fiatalokat szabadtéren is összeadhatják.

Pocsaly Zoltán polgármester lapunknak azt nyilatkozta, hogy szükséges volt az épületeket felújítani és modernizálni, hisz ezt az udvart nem csak a margittaiak használják, hanem a környékbeliek is, mert itt készülnek a személyazonossági kártyák is többek között. „Segítőkész munkatársak fogadják az ügyfeleket, ugyanakkor a felújításnak köszönhetően az odalátogató egy kellemesebb környezetben találja magát. Fontos az is, hogy munkatársaink, akik napi nyolc órát dolgoznak ott, ne egy dohos, salétromos épületben töltsék munkaidejüket. A kinti házasságkötési lehetőséggel pedig egy érdekességet, vagy mondhatnám azt is, hogy egy pluszt szerettünk volna hozni az ember életének egyik legfontosabb mozzanatában” – magyarázta az elöljáró.

A felújított udvart a tervek szerint a városnapok alkalmával adják át, szombaton 18 órától – tudtuk meg Pocsaly Zoltántól.

Demian Zsolt