Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Megtörtént a kiegyezés

Rendkívüli tanácsülést tartott tegnap Bihar Megye Tanácsa. Az ülésnek három napirendi pontja volt, ugyanabban a témában. A tegnapi összehívás lényeg az volt, hogy újra szavazásra bocsássák azoknak a napirendi pontokat, amelyekről a múlt heti rendes ülésen a Nemzeti Liberális Párt (PNL) politikai manőverei miatt nem születhetett döntés, ugyanis a liberálisok válogatás nélkül mindent leszavaztak, függetlenül attól, hogy a kezdeményezések a tömbromán és liberális szavazótábort is érintettek. A botrányosra sikeredett múlt heti tanácsülés után tegnap azonban mégis sikerült a szemben álló két politikai csoportnak, az RMDSZ–PSD–ALDE és a PNL frakciójának kiegyezni abban a témában, amely a nyugati regionális országút Bihar megyei szakaszainak fejlesztésére, újjáépítésére vonatkoznak, és melyekre a megyei tanács 27 millió eurós támogatást kap.

megtortent a kiegyezes

A szavazás előtt a PNL-frakció vezetője, Ionel Avrigeanu elmondta, pártja végül is nem akadályoz meg egy ilyen méretű beruházást, és a tárgyalások során megállapodtak politikai ellenfeleikkel, hogy a megye fejlesztésének érdekében egyhangúlag elfogadják ezt. A megyei tanács tehát tegnap megszavazta az útfejlesztési projektet.

Kérdésünkre Pásztor Sándor megyei tanácselnök elmondta, a liberálisok végül semmilyen feltételt nem támasztottak azért cserében, hogy megszavazzák az addig vitatott útépítéseket, és eredmény az is, hogy a határozatot a korábban a liberálisok által kifogásolt nagyszalontai úttal együtt szavazták meg, így ha a tervek megvalósulnak, esély van arra, hogy 2020-ban a nagyszalontai vámtól a Dragán-tóig teljes mértékben felújított országút húzódjon.

Szőke Mária