Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Megszüntettek egy gyalogátkelőt

Mind a gépkocsivezetők, mind pedig a gyalogosok részéről fokozott figyelemre van szükség a Vitéz (ma Decebal) és a Körös (ma Tudor Vladimirescu) utcák kereszteződésénél, ahol a nagyváradi önkormányzat nemrégiben bejelentés nélkül, az évtizedek óta meglévő négy gyalogátkelő közül megszüntetett egyet.

megszuntettek

Azok a gyalogosok, akik a Vitéz utca egyik oldaláról a másikra szerettek volna átkelni az említett kereszteződésben, eddig két zebra közül is választhattak – mindkettő jelzőlámpával ellátott gyalogátkelő volt és mindkettő keresztezte a villamossíneket. Ezek közül az egyiket (a Jakabffy-Ellenes Zoltán allergológus rendelőjéhez közelebb esőt) nemrégiben megszüntették, anélkül, hogy erről a közlekedési rendőrség vagy a városháza értesítette volna a lakosságot. Az említett szakaszon nemcsak az útburkolatra festett csíkozást törölték le, hanem a jelzőlámpákat is leszerelték, ezért a gyalogosok a másik zebrát lesznek kénytelenek használni, annak ellenére, hogy a megszüntetett gyalogátkelő csíkjainak kopott nyoma még látszik az úttesten.

Szombati-Gille Tamás