Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Megszűnhet a váradi női kézilabdacsapat

A megszünés veszélye fenyegeti a váradi női kézilabdacsapatot, amely tavaly ötödik helyen zárt a román másodosztály nyugati csoportjában.

Veszélybe került a női csapat szereplése

Veszélybe került a női csapat szereplése

Az együttes a váradi Egyetem és a Városi Sportklub együttműködésének eredményeként jött létre s húzott le két idényt a román másodosztályban. Tavaly már az előkelő ötödik helyet szerezte meg Doina Ardelean edző együttese. A nyári szünetben a VSK vezetői úgy döntöttek megvonják az együttes támogatását, így veszélybe került a másodosztályú indulás.

 

Nincs pénz a csapatra

A 2015–2016-os idényben tizedik lett a csapat, tavaly már a dobogó közelben zárt, úgy, hogy a visszavágók során hét meccsen veretlenségi sorozatot produkált. A VSK-nál azonban úgy tűnik több sportág is háttérbe szorult, s csak a bajnoki bronzérmes kosárlabdázókra lesz pénz az új idényben. Az ESK havi 20 ezer lejtől esik el, de számára ez is komoly érvágásnak számít, s meghiúsíthatja a fennmaradást.

„Két éves küzdelem révén sikerült Váradot kedvező fénybe feltüntetni, s több tapasztalt játékos is vállalta volna a csapatban való szereplést, ám úgy tűnik, nincs igény kézilabdára a városban. Míg más települések euró százezrekkel támogatják a kézilabdacsapataik működését, addig Váradon 70 ezer eurót nem sikerül előteremteni, hogy a csapat folytassa a küzdelmet a másodosztályban” – jegyezte meg szomorúan az ESK edzője, Doina Ardelean, aki nem adta fel teljesen a reményt. A szakvezető abban bízik, hogy magántőke bevonásával sikerülhet előteremteni az induláshoz szükséges pénzösszeget.

Az új idényben is a fiatalokra épít a férfi kézilabdacsapat

Az új idényben is a fiatalokra épít a férfi kézilabdacsapat

Vegetálnak a férfiak is

A Nagyváradi Városi Sportklub férfi kézilabdacsapata évek óta próbálkozott visszakerülni a román élvonalba, ám még akkor sem tudott elindulni a legjobbak között, amikor erre jogot nyert. A klub vezetői pénzhiányra hivatkozva ellenezték a csapat feljutását, a legutóbbi idényben osztályozót kellett volna játszania Sebastian Tudor edző csapatának, ám nem volt pénz arra sem, hogy a VSK részt vegyen a tornán. A férficsapat a napokban kezdte meg a felkészülést az új idényre. A keretben három új játékos kapott helyett, miközben új segédedző is csatlakozott a szakmai stábhoz. George Tăutu, az ifjúsági bajnokságban szereplő Alpha vezetője segédedzőként vesz majd részt a VSK működésében. Két új játékos érkezik a csapathoz, Bogdan Munteanu, és Vasile Cristian Niculai, illetve egy visszatérő, Devid Munea, aki korábban már játszott a VSK-ban. A 24 éves balátlövő Munteanu Konstancáról érkezik, a 19 éves Cirstian a nagyványai Minaur Kézilabda Akadémia csapatát erősítette az elmúlt idényben. Devid Munea Szatmárnémetiből tér haza Váradra.