Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Megszületett a brit trónörökös! Hajnalig ünnepeltek az utcán Londonban

London utcáin kedd hajnalban tízezrek ünnepelték Vilmos cambridge-i herceg és hitvese, Katalin hercegnő első gyermekének, Nagy-Britannia majdani uralkodójának hétfőn este bejelentett világra jöttét.

Az egyelőre csak „Baby Cambridge” néven emlegetett, 3800 grammos súllyal született fiúgyermek és édesanyja a Kensington-palota – a házaspár londoni rezidenciája – által kiadott hivatalos közlemény szerint jól van, és talán már ma elhagyhatják a kórházat.

 tronorokos

A londoni parlamenttel szemközt, a Temze partján emelkedő 135 méter magas óriáskerék, a London Eye szerkezetét különleges fényszórók öltöztették a brit nemzeti lobogó piros-fehér-kék színeibe, a majdani uralkodó érkezését pedig 41 ágyúlövés üdvözli kedden a londoni Hyde Parkban, további 62 a Tower erődje mellett.

A keddi brit lapok természetesen első oldalukon, hatalmas betűkkel szedett szalagcímekben adják hírül a jeles eseményt. A legnagyobb példányszámú bulvárlap, a The Sun kedden a The SonA Fiú – címmel jelent meg.