Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Megszólalt az iskolacsengő Mihályfalván is

Érmihályfalván három iskolában is becsengettek hétfőn: a reggeli órákban a Mezőgazdasági Főgimnáziumban indult újra az élet, délelőtt pedig a Zelk Zoltán Általános Iskolában és a Bernáth József Református Iskolában is.

A felekezeti tanintézetben az új iskolaév a vasárnapi tanévnyitó istentisztelettel kezdődött, minekutána megáldották az új tornatermet is, amely a főépület udvarán két másik osztályteremmel egy időben épült meg, bár az osztálytermeket már a tavalyi iskolakezdéskor használatba adták. A református iskola ebben a tanévben a magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatását is élvezi, amelyre az iskola falán elhelyezett tábla is utal.

megszolalt 2

A Mezőgazdasági Főgimnáziumban Ştefania Derşidan aligazgatónő arra hívta fel a figyelmet, hogy a főgimnázium keretében posztliceális és szakmai képzéseket is indít a Henri Coandă Szakiskola (érettségi nem feltétel).

A kilencedik osztályban pedig három líceumi és három szakosztály indul (kereskedelmi, mechanikai és mezőgazdasági szakok).

A Zelk Zoltán iskola udvarán Csengeri Csongor, a tanintézet vezetője köszöntötte a diákokat, szülőket. Az igazgató elmondta, az új tanévben 985 tanuló és 310 óvodást tart számon a tanintézet. Csengeri után Nyakó József polgármester is elmondta köszöntő beszédét, majd a hagyományokhoz híven a történelmi egyházak lelkészei áldották meg az új tanévet.

Az évnyitót követően az elöljárók, illetve a pedagógusok, diákok egy része átvonult az iskola szomszédságában kialakított új iskolához, amelyet idén adnak át. Az udvaron Karsai Attila alpolgármester ismertette az új, két tantermes épület anyagi vonatkozásait, majd Nyakó József és Csengeri Csongor átvágták a bejárati szalagot.

S. É.