Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Megszavazza a bizalmatlansági indítványt az RMDSZ

Hétfőn döntenek együttes ülésükön az RMDSZ frakciói a Ponta-kormány ellen benyújtott bizalmatlansági indítvány megszavazásáról, és jelenleg annak támogatása körvonalazódik, mondta Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke tegnap délutáni Szabó Ödön parlamenti képviselővel megtartott nagyváradi sajtótájékoztatóján. „Ellenzékből ellenzéki alakulatként viselkedünk, és a bizalmatlansági indítványt megszavazzuk” – ez az álláspont körvonalazódott az RMDSZ hétfői elnökségi ülésén, tette hozzá a szövetségi elnök.

Kelemen Hunor és Szabó Ödön Fotó: Csikos Rolland

Kelemen Hunor és Szabó Ödön
Fotó: Csikos Rolland

Kelemen Hunor ugyanakkor elmondta: a kormányoldal támogatottsága erős, ezért várhatóan megbukik a bizalmatlansági indítvány, és a Ponta-kormány vezeti tovább az országot és dolgozza ki a jövő évi költségvetést. Az elnök szerint szavazatukkal a kormány politikájával szembeni egyet nem értésüket fejezik ki.

Pénteken egyébként szó esett a Szijjártó Péter magyar külügyminiszterrel és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel való találkozóról és a menekültkérdéssel kapcsolatos európai intézkedésekről is, a részletekre visszatérünk.

Fried Noémi Lujza