Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Megőrizte bajnoki címét

Június 29.–július 2. között tartották az Erdély közepén fekvő Tordán Románia legnagyobb lovasversenyét. A szervező, a Salina Equines lovas sportegyesület ígéretéhez híven a tavalyi pályaavatás után idénre kibővítette s nyugat-európai szintűre emelte a sportbázist. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy rangos szponzorokat igyekezett megnyerni az ügynek és a lovassportok népszerűsítésébe bevont négy központi, nagy nézettségű televízióadót és az írott sajtó jelentős részét is.

megorizte 1

Szakmai részről pedig az is sokat mondó, hogy a versenyre hét országból közel 250 ló érkezett. A verseny helyt adott szinte minden lovassportnak, de a szabadidomítás és a látványos lovas show-k is helyet kaptak a négy napos megmérettetésen. Nyugat-Európában egyébként nem szokatlan az egy hétig tartó lovas rendezvény, a németországi Riesenbeck-ben egy hétig tart az augusztusi lovas ünnep közel ezer ló részvételével. Romániában ez az egyedüli ilyen verseny, amit az idén rendeztek meg másodjára. A tavalyi első versenyt az érköbölkúti Rákóczi Gergő nyerte meg a négyesfogatok kategóriájában, így idén ő volt a kihívó. Lovai idén is jól teljesítettek és a szorgalmas munka meghozta eredményét, 2017-ben is megőrizte veretlenségét. A versenyidény a kettesek számára tovább folytatódik. Július 7–9. között Bodokon (Kovászna megye) áll rajthoz Rákóczi, ezúttal kettesfogattal a nemzeti bajnokság második fordulóján. Az első forduló a Bihar megyei Cséffán zajlott le és Rákóczi győzelmével végződött, míg a harmadik fordulóra július 14–16. között kerül sor, a Bihar megyei Fugyivásárhelyen.

R. R.