Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Megnyúzott tehéntetemeket találtak

Megdöbbentő látvány fogadta mindazokat, akik múlt csütörtökön a Jancsófalva (Inceşti) és Pusztabikács (Bicăcel) közötti országúton közlekedtek: két megnyúzott és megcsonkított borjú teteme feküdt a fűben, az út mellett, egy kevésbé forgalmas helyen. A látványt több Bihar megyei lakos is megörökítette mobiltelefonjával, s az amatőr felvételek csakhamar bejárták a közösségi médiát és a hatóságok látókörébe kerültek.

megnyuzott fekvore

Az állatok nyakán nem volt vágás, és a koponyájuk is sértetlen volt, így valószínűleg fulladás vagy betegség következtében veszthették életüket. Valószínűsíthető, hogy az állatok gazdája meg akarta spórolni a tetemek megsemmisítésének költségeit, a bőrüket pedig azért nyúzta le, hogy az állatok ne legyenek beazonosíthatók. Feltételezhetően ugyanezen okokból távolították el az állatok füléből az azonosító bélyeget is.

A hatóságok azonban remélik, hogy mégis sikerül a tulajdonos nyomára bukkanni, ugyanis szerdán, a tetemek felfedezését megelőző napon, Magyarcsékén agrárvásár volt, így könnyű lesz kideríteni, hogy a vásár regisztrált résztvevői közül „megrövidült-e” valaki két borjúval. A tetemeket a helyi önkormányzat értesítése nyomán még csütörtök délután eltávolította, egy állati maradványok kezelésére és megsemmisítésére szakosodott cég.

Sz. G. T.