Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Megnyitották a várszállót

Várják a vendégeket a nagyváradi várban, a fejedelmi palotában kialakított várszállóba, melyet tegnap nyitottak meg. Mint tegnap Jean Podilă, a várszállót üzemeltető President szállodacsoport tulajdonosa, Adrian Martin, a várszálló igazgatója, Gabriela Arghiroiu vármenedzser és munkatársa, Dumitru Sim közös sajtótájékoztatóján elhangzott, az első vendég egy svéd turista.

Bejárat a várudvarról

Bejárat a várudvarról

A várszállót egyelőre öt éven át üzemelttetheti a szállodacsoport, a palota D és E szárnyában 15 szobával és két apartmannal várják majd a vendégeket. A fürdőszobás szobák nagyok, 20–22 négyzetméteresek, és 13–17 nm közötti előterük is van. A vastag, fehér falak sajátságos hangulatot adnak a szálláshelynek, melyet ugyanakkor korszerűen rendeztek be, gondoskodtak például az emeleti lépcsőnél a mozgássérültek számára liftről is. A szobák mellett reggelizőterem, és egy kellemes terasz is várja a vendégeket, itt 12–20 óra között kávézó üzemel majd. Egyelőre hat alkalmazott dolgozik a szállóban, jövő tavasszal pedig, a turistaidény kezdetén még négy embert alkalmaznak majd. Tervezik azt is, hogy a vendégeknek járatokat szerveznek a szállodacsoport félixfürdői élményfürdőjébe – illetve az ottani hoteljeik vendégeinek ajánlják majd a várszállót –, valamint a nemrég megnyitott váradi Nymphaea élményfürdőbe is, hangzott el.

Adrian Martin, Jean Podilă, Gabriela Arghiroiu és Dumitru Sim

Adrian Martin, Jean Podilă, Gabriela Arghiroiu és Dumitru Sim

Egyelőre az egyszemélyes szoba 30 euróba, a kétszemélyes 35 euróba, egy apartman pedig 50 euróba kerül egy éjszakára, az árban a reggeli is benne foglaltatik.

A szobák korszerűek, kényelmesek

A szobák korszerűek, kényelmesek

A várban egyébként újabb szolgáltatásokat indítanak, mondta a vármenedzser, hamarosan kiírják a közbeszerzési eljárást kávézók, éttermek, egy cukrászda, egy pékség és egy vinotéka üzemeltetésére is. Mint elhangzott, a vár látogatóinak száma folyamatosan nő, míg júniusban körülbelül 1300-an, júliusban több mint négyezren, augusztusban több mint ötezren látogattak ki az erődítménybe, emellett a különféle hétvégi rendezvények is több ezer látogatót vonzottak.

Fried Noémi Lujza