Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Megnyitotta szenátori irodáját

Tegnap nyitotta meg nagyváradi szenátori irodáját Derzsi Ákos a Szilágyi Dezső (ma Moscovei) utca 28. szám alatt. A megnyitó ünnepségen a családtagokon kívül jelen voltak egyházi képviselők és hollandiai meghívottak is.

Kerekes József, Rajna József, Sárközi Anikó, Coby Willemsen és Derzsi Ákos

Kerekes József, Rajna József, Sárközi Anikó, Coby Willemsen és Derzsi Ákos

Az RMDSZ szenátora, Derzsi Ákos csütörtökön nyitotta meg nagyváradi irodáját, amelyet Sárközi Anikó vezet. A tisztviselő köszöntő beszédében közölte, hogy a nagyváradival párhuzamosan kihelyezett szenátori irodái nyíltak Réven és Belényesben is, illetve a tervek szerint egy mobil irodát is szeretnének csapatával a lakosság szolgálatára bocsátani.

Derzsi Ákos szenátor három fontos irányt jelölt meg, amelyek mandátumát meghatározzák: egyrészt a munkaügyi és szociális bizottságban, másrészt az ember-, egyház- és kisebbségjogi bizottság titkáraként, valamint az interparlamentáris tevékenységekkel foglalkozó bizottság megbízottjaként fog tevékenykedni. Ezek közül kiemelten fontosnak a szociális ügyek felkarolását nevezte meg olyan törvénymódosító javaslatok előterjesztésével, amelyek megkönnyítenék a civil és egyházi szervezetek szociális ténykedését egy olyan államban, amely sajnos nem támogatja ezt a szférát.

Az iroda felavatására meghívást kaptak Jan és Coby Willemsen, a nagyváradi Caritas Catolica holland támogatói, akik 15 éve mecénásai a nagyváradi és Bihar megyei szociális gondozásnak. Coby Willemsen köszöntőjében megemlítette, hogy negyven év nővéri és oktatói tapasztalattal a háta mögött több mint negyven látogatással igyekeztek segíteni és javítani a helyi segélyszervezetek munkáján. Beszédében arra is kitért, hogy mivel a 21. században sajnos már nem élnek Florence Nightingale-ek (a betegápolás Firenzében született megreformálója, a modern nővérképzés elindítója a 19. században, aki vagyonos családban született), ezért az államnak kell szerepet vállalnia hátrányosabb helyzetű állampolgárainak az ellátásáról szilárd szociális alapgondozás formájában. „Mi továbbadtuk, amit kaptunk, és reméljük, tetteink megihletnek másokat is. A segítség nemcsak pénzt jelenthet, hanem időt és képességeket is” – mondta Willemsen.

Derzsi Ákos szenátori irodáját végezetül az egyházak képviselői, Kerekes József nagyvárad-rogériuszi lelkész és Rajna József fugyivásárhelyi plébános, a Caritas igazgatója áldották meg.

A szenátor elérhetőségei: www.derzsiakos.ro, iszredszen@gmail.com, illetve 0721/140-393.

Szamos Mariann