Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Megnyitnák a forgalomnak a csillagos hidat is

Miután a nagyváradi önkormányzat saját hatáskörben elvégeztetett statikai vizsgálatai alapján a volt számítóközpontnál lévő, a Sebes-Körösön átívelő úgynevezett csillagos híd minimális átalakítással elbírná a könnyűgépjármű-forgalmat, a városvezetőség tervezi, hogy némi bővítéssel megnyitná azt a közúti forgalom előtt.

megnyitnak 1

Ilie Bolojan polgármester szerint, ha a személyautó-forgalomnak megnyitnák az eddig csak gyalogosok átkelését szolgáló átjárót, az nagymértékben tehermentesítené a főtéri Szent László hidat, főleg, miután Nagyvárad átépített főterén jelentősen korlátozták a forgalmat.

Mircea Mălan a napokban azt nyilatkozta a román sajtónak, hogy „elemzik annak a lehetőségét, milyen belső vagy külső forrásból tudnánk finanszírozni a beruházást, melynek ötlete nem elvetendő, főleg, hogy tudjuk, a műszaki felmérés szerint komolyabb módosítások nélkül elbírná a személygépjármű-forgalmat.”

megnyitnak 2

A csillagos híd átalakítása egyébként nem szerepel az önkormányzatnak abban a lajstromában, amelyben a külső, többségében európai uniós finanszírozással megvalósítandó projekteket vették sorba, tehát ha hozzá is kezdenének az építkezéshez, ennek költségeit nagy valószínűséggel a helyi költségvetésből fedeznék.

B. B.