Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Megnyílt a piaci sátor

A nagyváradi Rogériusz lakónegyedbeli piaci sátorban tegnapra beindult a vásári forgatag. Az átépítés alatt álló régi piacon még maradt pár asztal, melyeknek nem jutott hely a sátorban, de jó hír, hogy a bódékban árusítóknak (pék- és hentesárut forgalmazók) a bazársor felőli része még húsvétig maradhat. Náluk továbbra is lehet majd vásárolni. A virágárusok még ugyancsak a régi piacon maradtak, viszont őket hamarosan a kibővített sátor utcafronti részére költöztetik át.

megnyilt 1b

A piaci sátorban is szétnéztünk. Az átköltöztetett árusok többsége már berendezkedett és kirakodta portékáit. A legtöbben elégedettek az új, átmeneti körülménnyel. Néhányuk morgolódik, hogy huzatos és sötét az új hely, és van, aki örül, hogy ilyen hamar megoldódott a problémájuk. Sokan attól tartottak, hogy kiesik egy-két vásári napjuk. „A vasárnapi költözéskor még a piac igazgatója, Liviu Andrica is segített az asztalok cipelésében. Munka közben el is vágta a kezét, elsősegélyben részesítettük”– magyarázta az egyik borsi árus, aki elégedett a jelenlegi körülményekkel, és úgy érzi, egy jobb cél érdekében érdemes ennyi áldozatot hozniuk. A vásárlók inkább a szűkebb sorközök miatt aggodalmaskodnak, mivel a nagyobb tolongás, zsúfoltság miatt tartanak a zsebtolvajoktól. Volt, aki válltáskájával majdnem leverte a mézet árusítók befőttesüvegeit, és olyan is, aki még nem találta meg törzsárusát.

A tervek szerint még karácsony előtt, pontosabban december közepéig visszaköltöztetik a zöldség- és gyümölcsárusokat az akkorra félig újjáépített piacra, és őket a bazársoron árusítók váltják majd fel.

(sükösd)