Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Megmérettettek az új diákok

Fergeteges gólyabált rendeztek kedden este a Nagyváradi Caritas Catolica által működtetett Szent László Bentlakásban. Az intézményben hagyománnyá vált, hogy évről évre egy játékos vetélkedő keretében mutatkozzanak be az internátusba újonnan beköltöző diákok, függetlenül attól, hogy hányadik osztályba járnak.

megmerettettek 1

Az idei rendezvényen nyolc gólyapár, vagyis 16 fiatal mérte össze ügyességét, kreativitását a „rangidős” tizenegyedik osztályos diákok által kitalált játékok során. A résztvevőknek többek közt olyan próbákon kellett átesniük, mint az újságpapíron táncolás, activity, beugró vagy léggömbdurrantós kvízjáték. Utóbbiban arról kellett tanúbizonyságot tegyenek, hogy az együtt töltött néhány hét alatt mennyire sikerült megismerniük egymást, illetve a velük foglalkozó pedagógusokat, akik egyébként a gólyabál szervezését is felügyelték.

A gólyák teljesítményét az előző évi győztes gólyapárból, valamint egy 12. és két 11. osztályos diákból álló zsűri bírálta. A pontösszegzést követően a Borsi Szabina–Varga József párost kiáltották ki a 2016-os Szent László Gólyabál győzteséül. Második helyen a Dallos Cecília–Nagy Benjámin, harmadik helyen pedig a Nagy Fanni–Orosz Dávid páros végzett. Az idei különdíjasok Szellő Andrea és Rózsa Ákos.

megmerettettek 2

A résztvevők és a győztesek számára a Caritas Catolica biztosított plüssfigurákból, édességcsomagokból és tanfelszerelésekből álló nyereményeket, valamint harapnivalót a vetélkedőre és az azt követő bulira.

A Caritas Catolica által működtetett internátusban jelenleg 38 diák lakik, közülük hatan a szentjobbi, ketten pedig a bélfenyéri gyermekotthonból érkeztek.

Sz. G. T.