Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Megkezdődött a pótérettségi

Izgalmakban bővelkedő két hét elé néznek azok a végzős tizenkettedikesek, akiknek a nyári első turnusban nem sikerült letenniük az érettségi vizsgát.Az idei pótérettségi tegnap kezdődött el a román szóbelivel, melyet a magyar szóbeli, az idegennyelv és az informatika vizsgák követnek majd a héten.

Bihar megyében több mint kétezren iratkoztak be az őszi szesszióra, közülük 1 441-en az idén fejezték be a tizenkettedik osztályt, 598-an pedig az előző években.

megkezdodott

A tegnap kezdődött próbákon aránylag kevés diák vesz részt, a legtöbben ugyanis sikeresen tették le a szóbeliket, és csak az írásbeli próbákra iratkoztak be. Az írásbelik jövő hétfőn, augusztus 25-én kezdődnek majd, a román nyelv és irodalom vizsgával. Kedden anyanyelvtudásukról adnak majd számot a kisebbségi diákok, míg a rákövetkező napon az elvégzett osztály profiljának kötelező tantárgyaiból tesznek vizsgát. A szabadon választott tantárgyak próbája augusztus 29-én zajlik majd, míg az eredményeket szeptember 1-jén függesztik ki.

A Bihar megyei végzősök hat vizsgaközpontban érettségiznek: a megyeszékhelyen a Mihai Viteazul, a Partenie Cosma, és a Traian Vuia szakiskolákban, valamint a Vársonkolyosi Elméleti Líceumban, a belényesi Ioan Ciordaş Technikai Kollégiumban, illetve a margittai Octavian Goga gimnáziumban. A dolgozatokat két vizsgaközpontban javítják majd Nagyváradon, a Ioan Bococi elméleti líceumban, valamint az 1-es számú speciális iskolában.

Sz. G. T.