Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Megkezdődött a fotótanfolyam

A nagyváradi Tavirózsa Fotóklub és az Euro Foto Art Egyesület újabb képzést indított. Tóth István fotóművész a klub elnöke kedden tartotta meg az első órát a klub Fekete Sas palotabeli székházában.

Az elnök beszélt az általa alapított fotóklub – amely jövőre negyven éves fennállását ünnepli – gazdag múltjáról és megkezdte a hallgatók bevezetését a fotóművészet rejtelmeibe. A közösen megválaszolt kérdések például: „ Befolyásolja-e a kép mérete a kép minőségét? Értékesebb a színes fotó a fekete-fehérnél? Mit nevezünk művészi fotónak?” rávilágítottak a fotózás, mint alakuló művészeti ág legalapvetőbb, ám az átlagember számára többnyire ismeretlen fogalmaira. A kurzus elméleti és gyakorlati tudást biztosít mind a klasszikus, mind a digitális fényképezés területén, biztos alapot nyújtva nem csupán a fényképezőgéppel alaposabb ismeretségre vágyók, hanem az alkotói munka amatőrjei, és a kritikai hozzáállásukat kifejleszteni igyekvők számára is.

camera

Az egy hónapos képzés alatt a részvevők keddenként, szerdánként és csütörtökönként találkoznak 16 órakor a székházban (Szent László tér 2–4 sz.). Jelentkezni e hét folyamán lehet a 0741/212-111-es telefonszámon vagy a cfno.ro@gmail.com és eurofotoart.ro@gmail.com címeken.

Szamos Mariann