Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Mégis indulhat a másodosztályban a Bihar FC

Közel egy hónapja folytatnak tárgyalásokat a Bihar FC vezetői egy kolozsvári üzletemberrel, aki hajlandó lenne átvenni a csőd szélére került piros-kék labdarúgócsapatot. Mihai Giurgiu, aki a kincses városban focisulit működtet, korábban a Kolozsvári Universitateát akarta megszerezni, de sokallta a városvezetők által kért összeget. Váradon más a helyzet, hiszen bárkinek odaadnák a szakadék szélére sodródott klubot, amelynek szeptember végéig 400 ezer eurót kell kifizetnie, hogy tovább működhessen. Mihai Giurgiu tegnap ismét tárgyalóasztalhoz ült a váradi klub vezetőivel, köztük Mircea Fodor elnökkel, s van rá esély, hogy a piros-kék gárda mégis a másodosztályban folytassa.

Bihar FC van remeny

Amennyiben átveszi a klub irányítását, az üzletember kifizeti a több mint egymillió eurós adósságot, cserébe szabad kezet kap. Tervei pedig igen merészek. Mint arról értesültünk, Giurgiu három év múlva már az élvonalban szeretné látni a Bihar FC-t. Ennek érdekében Jenei Imrét kérné fel a szakmai munkára.

Persze ahhoz, hogy az egyezség létre jöjjön, a Bihar Megyei Tanácsnak és a váradi önkormányzatnak is garanciákat kell vállalniuk, hiszen a költségek egy részét (pl. a stadion fenntartása) továbbra is finanszírozniuk kell majd. Az idő pedig szorít, hiszen jövő hétfőn jár le a nevezési határidő. Az már bizonyos, hogy rég érkeztek ennyire biztató hírek a Bihar FC háza tájáról.