Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Megint baj van a hőerőműben

Ismét meghibásodott a Nagyváradi Hőerőmű (CET) egyik kazánja. Annak szivárgása miatt a nagyváradi Termoficare Zrt. közleménye szerint kedd reggel 8 órától csütörtök délutánig, azaz legkésőbb holnap 16 óráig megint szüneteltetik a melegvíz-szolgáltatást a megyeszékhelyen, illetve a távfűtésnél is csökkentik a víz hőmérsékletét 44 Celsius fokról 38 fokra. Hétvégére viszont ismét fagypont alatti hőmérsékletek várhatók a meteorológiai előrejelzések szerint, így csak remélhetjük, hogy a kazánt időben „meggyógyítják”, és ismét zökkenőmentes lesz Várad-szerte a távfűtés és a melegvíz-szolgáltatás.

megint

A lakosság felháborodott, az emberek mindenhol – a munkahelyükön, a tömegközlekedési eszközökön, a bevásárlóközpontokban, kisebb boltokban, az utcán stb. –szidják a váradi hőszolgáltatót (CET-et), mert havonta borsos árat kell fizetniük a meleg vízért, a fűtésért, de cserébe alig kapnak valamit ebben a fűtési idényben.

Dan Creţu, a Termoficare Zrt. szaktanácsadója a Reggeli Újság kérdésére elmondta, hogy a kazán meghibásodásáról ők is a CET-től kaptak értesítést, mely szerint csütörtökön 16 órától ismét lesz meleg víz a megyeszékhelyen, és ugyancsak ettől az időponttól a fűtést is megfelelő hőfokon szolgáltatják majd. „Nem mindenhol szűnt meg a melegvíz-szolgáltatás, mivel Váradon 12 hőkicserélő-központnak – 512, 513, 514, 839, 840, 844, 845, 863, 878, 883, 911 és 913 – a geotermális energiát felhasználó Transgex cég szolgáltatja a távfűtést, így az ide tartozó lakóknál nincs probléma” – tájékoztatott. A szerencsések ez esetben a váradőssi (az északőssi strand melletti zóna) és a váradszőllősi lakónegyedbeliek.

Tehát a tervek szerint a melegvíz-szolgáltatást valamint a megfelelő fűtést január 14-én, csütörtökön 16 óra után adják vissza. További információért a 0800-070-800-as ingyenes zöldszámot hívhatják.

Sükösd T. Krisztina