Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Meghökkentek a nagy átrendezők?

Pár napja olvashattak lapunkban arról, hogy a feltételezések szerint a váradi Szent László templom illetve az egész Szent László tér alatt évszázados alagútlabirintus húzódhat.

Bár ezt az elmúlt időben sokan legendának, városi történelmi mesének gondolták, úgy tűnik nagyon is valóságos helyzettel állunk szembe, olyannyira, hogy egy tegnapi sajtótájékoztatón Mircea Mălan váradi alpolgármester is elmondta, újra át kell, gondolják hogyan is látnak neki annak a nagyszabású (évek óta tervezett) projektnek, mely révén a Szent László tér egész arculatát meg akarják változtatni.

meghokkentek

Kiderült, az önkormányzat vezetősége is tud arról, hogy a polgármesteri hivatal közvetlen közelében, így a villamossínek alatt is téglából kirakott, eddig meg nem határozott korú alagútrendszer húzódik, s félő, ha itt bármilyen munkálatokba kezdenek, könnyen előfordulhat, hogy beszakad az egész Szent László tér. Hogy az önkormányzat mit fog ezután tenni, Mălan tegnap nem tudta megmondani, annyit szögezett le, komolyan meg kell fontolniuk, hogy amennyiben nekivágnak a felújításnak, milyen kritériumokat írnak elő a pályázó kivitelezőknek.

Mălan olyasmire gondolt, hogy a szerződésbe foglalják bele azt, hogy amennyiben az alagutak beomlása miatt plusz munka, költségek merülnek majd fel, azt a munkavállaló cég számolja be a megállapított összköltségbe. Azt azonban maga Mălan is elismerte, ilyen feltétellel nagyon nehéz lesz kivitelezőt találni. Eddig sem jelentkezett egy építkezési cég sem, noha nem is volt nyilvánosan megemlítve az „alagútveszély”.

Sz. M.