Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Meghívó tanévnyitóra

Október 17-én, hétfőn, ma 16 órától kerül sor a Nagyváradi Evangélikus Óvodában a tanévnyitó istentisztelettel egybekötött óvodakertavató ünnepségre, amelynek meghívott díszvendége a mindenki által Bálint gazdaként ismert dr. Bálint György.

tavevnyito

A Magyarországon a Bálint gazda védnöksége alatt működő óvoda- és iskolakert koncepció Romániában elsőként a Nagyváradi Evangélikus Óvodában valósult meg. Célja, hogy a városi közegben nevelkedő gyerekek, a kertpedagógiai módszerek alkalmazása révén egy természetközelibb környezetben, játszva tanulhassák a növénytermesztés csínját-bínját és nem csak.

Az óvodakert szülői kezdeményezésre, a Bethlen Gábor Alap Zrt.-hez benyújtott pályázat, az óvodakerti beruházás magyarországi (Nádlánd Kft.) és romániai (Nordinova Kft.) forgalmazójának jelentős anyagi hozzájárulásával, valamint további támogatók (Eco Bihor, Leko Construct, Florius Art, Countrz Import Export vállalatok) segítségével valósult meg.

A rendezvény 16 órakor istentisztelettel kezdődik az evangélikus templomban, majd rövid műsor következik, az Énekmondók együttes és az óvódások közreműködésével. Ezt követően pedig az óvodakert melletti színpadon folytatják az ünnepséget Bálint gazdával és a meghívottakkal: lesz gyerekműsor, közös kertészkedés, csemeteültetés és szeretetvendégség a diófa alatt.