Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Meggyúlt az utolsó adventi gyertyaláng

Szombaton az egyházmegyei családosok csoportjának szervezésében gyújtották meg a negyedik gyertyát a püspöki palota kertjében felállított adventi koszorún. „Meggyúlt az utolsó gyertya is, ami azt jelenti, hogy az ígéret beteljesedett, az Úr eljövetele közel van. A második isteni személy beleszületett egy emberi családba, ahol szeretett, élt, dolgozott azért, hogy később az emberiség családjában töltse be küldetését” – mondta prédikációjában Bartha Szabolcs lazarista atya.

meggyult

A szertartás alatt és azt követően is a Caritas Catolica munkatársai osztottak forró teát a hideg estében összegyűlt híveknek. A tavalyi évhez hasonlóan ugyanakkor idén is csatlakoztak a Caritashoz a síteri Mosolykommandó tagjai, akik saját készítésű mézeskalácsaikkal ajándékozták meg a rendezvény résztvevőit. A csoport idén 1130 mézeskalácsot készített el önkéntesek segítségével, melyeket az ünnepek előtt főként árvaházakban osztanak szét.

 Sz. G. T.