Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Megduplázták 161 épület adóját

A sokat hangoztatott átláthatóság ellenére a tegnapi önkormányzati ülés után sem került fel a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal honlapjára az a 161 határozattervezet, amelyet hosszas időhúzás után, de egyhangúlag szavaztak meg a tanácstagok. Ezek ugyanennyi nagyváradi elhanyagolt épület adójának megduplázásáról szólnak.

A Zöldfa (ma Alecsandri) utca 10. szám alatti ház ért is dupla adót kell fizetni jövőre

A Zöldfa (ma Alecsandri) utca 10. szám alatti ház ért is dupla adót kell fizetni jövőre

A tanácsülés elején Ilie Bolojan polgármester arra kérte az önkormányzati képviselőket, hagyják jóvá a tervezeteket, és elmondta: 2016 első félévében felmérik az összes váradi épület állapotát, és a nagyon rossz állapotban lévők tulajdonosai 2017-től fizetik a többletadót. Bár a 14 órára meghirdetett ülés eleve negyedórás késéssel kezdődött, a polgármester felvezetője után Ritli László Csongor RDMSZ-es frakcióvezető kérte, hogy halasszák el 15 órára az ülést, mivel reggel még nyolc napirendi pont volt a holnapon, a napirenden pedig már összesen 183 pont szerepelt, így nem volt idejük áttanulmányozni azokat. Úgy tűnik, eredményes volt a tanulmányozás, mivel a határozatokat kivétel nélkül egyhangúlag fogadták el a tanácstagok. Az ülés napirendje azonban felkerült a holnapra, ebben pedig szerepel az utcanév és a házszám, az érdeklődők a www.oradea.ro/fisiere/module_subpagini_fisiere/914/pct.%2053.PDF internetcímen ellenőrizhetik, kell-e többletadót fizetniük 2016-ban.

Fried Noémi Lujza