Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Megbeszélés Belényesben

A Bihar Megyei RMDSZ III. Nyári Szórványprogramja keretében megbeszélést tartottak Belényesben a régió magyar képviselői. Jelen volt Szabó Ödön, a Bihar Megyei RMDSZ ügyvezető elnöke és Grim András, a megyei RMDSZ szórványügyekkel megbízott ügyvezető alelnöke.

Gábor Mihály, a belényesi RMDSZ-körzet elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd átadta a szót Szabó Ödönnek. A kéoviselő elmondta, nagyon fontos, hogy az RMDSZ számára legyen egy régióra lebontott szórványstratégiája. Ezen stratégia alapján lehet majd oktatási, kulturális és teljes közösségi programokat megvalósítani. A Fekete-Körös völgyi magyarság egységének megerősítése érdekében felvetette egy közös rendezvénysorozat megszervezését. A Fekete-Körös Völgyi Magyar Napok megszervezésében részt venne a régió minden magyar közössége. A jelenlévők eldöntötték, hogy még ebben az évben, szeptember elején megszervezik a közös ünnepet.

A megbeszélés további részében Grim András számolt be a Bihar megyei RMDSZ új projektjéről, a testvérkörzeti kapcsolatok megszervezéséről. A testvérkörzeti kapcsolatok erősíteni fogják az Érmellék és a szórvány magyar közösségek kapcsolatát.

megbeszeles 2