Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Megalapítják a hírességek csarnokát

Még az idén megalapítja a Nemzetközi Automobil Szövetség a motorsport Hírességek Csarnokát – ígérte a szövetség elnöke.

Hiressegek csarnoka

Az ötlet nem új keletű, a Motorsport Világtanács már 2015-ben határozott a Hírességek Csarnokának létrehozásáról, és bár akkor 2016 júniusát jelölte ki az alapítás időpontjának, erre azóta sem került sor. Jean Todt FIA-elnök szerint idén azonban már biztosan sor kerül rá. „Decemberben létrehozzuk az FIA Hírességek Csarnokát. Ezen már két-három éve dolgozunk. Lesz egy Hírességek Csarnoka Párizsban és egy Genfben. Sajnos lesznek tagok, akik már nincsenek köztünk, de látni róluk a képeket mindig lenyűgöző. És lesznek, akik jelen tudnak majd lenni” – nyilatkozta a francia, utalva arra, hogy a Hírességek Csarnoka nem csupán egy elméletben létező névsor lesz, hanem létező létesítmény. Az egyelőre nem derült ki, látogatható is lesz-e a nagyközönség számára.

Más sportágakban és motorsport-kategóriákban már létezik Hírességek Csarnoka, több esetben konkrét múzeum formájában is – az Indianapolisi 500-as futam helyszínén például bárki számára látogatható kiállítás is megtekinthető.