Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Megalakult a Magyar Vállalkozónők Bihar megyei Egyesülete

Partiumban elsőként, hivatalosan is megalakult a Magyar Vállalkozónők Bihar megyei Egyesülete Biró Rozália parlamenti képviselő kezdeményezésével és támogatásával. Ebből az alkalomból a képviselő asszony és az alapítók egy része sajtótájékoztatót tartottak, amelyben a vállalkozó hölgyek elmondták azt, hogy miért alakult meg az egyesület, melyek a kitűzött célok.

megalakult

A Magyar Vállalkozónők Bihar megyei Egyesületét 12 vállalkozó hölgy alapította, akik vállalkozásaik révén különböző területről érkeztek. Mezőgazdasággal, cipőgyártással, turisztikai szolgáltatásokkal, foglalkozó vállalkozások mellet, éttermet működtető, gyógyszertárakat, szépségszalont, cukrászdát vezető alapító tagokból, könyvelési vállalkozást, nutricionista szaktanácsadást biztosító vállalkozó hölgyekből áll az alapító testület.

Biró Rozália képviselőasszony a bemutatkozó sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy nemzeti kisebbségben élve létfontosságú számunkra közösségünk erősítése és ebben a folyamatban kiemelkedő jelentőségű a vállalkozói rétegre háruló szerepkör. Kezdeményezése lehetőséget teremt arra, hogy a magyar vállalkozók közösséget alkothassanak. Az élet számtalan területén a nők esélyegyenlősége kisebb, mint a férfiaké. Szövetkezve könnyebben legyőzhetjük ezt a hátrányt. Szükségét látjuk annak, hogy megyei, országos, európai vállalkozói hálózatba gondolkodjunk, és beépítsük saját tevékenységünkbe mások tapasztalatát.

Tank Szigeti Ildikó mint az egyesület megválasztott elnöke, részletesen kitért az újonnan alakult egyesület célkitűzéseire. Elnök asszony szerint egymásról tudva közösséget alkothatunk, ezáltal a közösség ereje nagyobb, mint külön-külön mindenikünké. Véleménye szerint előmozdítja sikereinket az, ha tudunk egymás jó példáiból tanulni, ha közösen tudunk egymás nehézségeire megoldási javaslatot adni. Az élet számtalan területén a nők esélyegyenlősége kisebb, mint a férfiaké. Állandó, friss információkra van szükségünk ahhoz, hogy egyre versenyképesebbek legyünk. Egymást értékelve, egymás termékeit használva, szolgáltatásait ismertetve, vállalkozásaink fejlesztésén dolgozunk. Tapasztalatunk és tudásunk összességét együtt hatékonyabban tudjuk felhasználni egy jobb, biztosabb holnap építésére.

Staharóczky Noémi alelnök fontosnak tartotta kiemelni azt, hogy ösztönözni kell a nőket arra, hogy vállalkozzanak, arra hogy vállalkozást indítsanak el. A kezdő vállalkozások támogatását is fontosnak tartja, példát tudunk mutatni fiataljainknak arról, hogy hogyan lehet nőként vállalkozást indítani, sikeresen működtetni azt. Székely Éva alelnök arról beszélt, hogy hogyan kívánja az egyesület megvalósítani céljait. Kommunikációs tréning, személyiségfejlesztő programok, szakelőadások szervezése lesz az egyik módja a kapcsolattartásnak a nő vállalkozókkal.

Pető Dalma ügyvezető elnök az egyesület hivatalos bejegyzéséről tájékoztatót, valamint arról, hogy az egyesület arculatának, a hivatalos Facebook oldal és honlap létrehozása folyamatban van.

Jelen pillanatban magyar csatlakozni lehet az egyesülethez, elfogadva annak alapszabályzatát, kitöltve a jelentkezési adatlapot és aláírva a tagsági nyilatkozatot.

Minden vállalkozni akaró hölgyet szeretettel és barátsággal vár az Egyesület.  Jelentkezni az ügyvezető elnöknél lehet a 0740/186-308, illetve a mellékelt e-mail címen: magyarvallalkozonok@yahoo.com.

Magyar Vállalkozónők Bihar megyei Egyesülete:
Tank Szigeti Ildikó – elnök
Pető Dalma – ügyvezető elnök
Staharóczky Noémi – alelnök
Székely Éva – alelnök
Jurca Tünde – alelnök
Jári Mária – alelnök