Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Még aláírhatnak a margittaiak

Pocsaly Zoltán margitta polgármester és az RMDSZ helyi szervezete közösen aláírásgyűjtésbe kezdett két hete. A város elöljárója a település lakóival együtt tarthatatlannak tartják azt, hogy szinte minden reggel és este elviselhetetlen bűz lepi el a várost az Érszőllősi út menti disznóhizlaldától.

Pocsaly többször ült tárgyalóasztalhoz a farm képviselőivel és számtalanszor kérte a Környezetvédelmi Hatóság megyei munkatársait, hogy adjanak megoldást a kialakult helyzetre. Utóbbiak rendre azt a választ adták a margittai polgármesteri hivatalnak, hogy a törvényeknek megfelel a farm működése, így ők tehetetlenek ez ügyben. A polgármester 2012-es megválasztásakor már egyszer kérte a margittaiak támogatói aláírásait. Akkor mintegy 700-an írtak alá. Most ez a szám meghaladta az ezret, ám a polgármester szeretné, ha legalább kétszer ennyien kiállnának mellette. Ennek tükrében Pocsaly azt mondta a Reggeli Újságnak, hogy míg nem érik el a kétezres aláírási számot, addig gyűjtenek.

meg alairhatnak

Július 19-én a Margittai Ifjak Körének egy része is jelentkezett, hogy besegítenek a polgármesternek a támogatók felkutatásában. Azon a pénteken a piac, az egyik bevásárló központ előtt és az RMDSZ margittai székházának bejáratánál dolgoztak a fiatalok.

Aki még nem írt alá és zavarja a hetente többször is megjelenő bűz, aláírhat az RMDSZ-székházban működő Takács könyvesboltban hétköznapokon 9 és 16 óra között, míg szombaton 9–12 óra között. A polgármester azt is elmondta, hogyha nem sikerül ilyen formában megoldania dolgot, akkor tüntetés szervezésében gondolkodik.

D. Zs.